Välkommen

Här på Köttskolan kan du enkelt lära dig mer om att välja, laga och hantera kött. Vill du ha koll på kött och näring eller fördelarna med det svenska köttet finns det här också!

Köttskolan är en fri och gratis grundutbildning i kött för butiksmedarbetare och intresserade konsumenter. Du kan gå den var och och när du vill! Se utbildningarna här

Utbildningar

Säsonger och måltider

Att laga mat kan vara så mycket. Laga snabbt, långsamt eller för fest och högtider. Och hur ska man tänka kring kött och säsonger? 

Läs mer

Hantering

Utbildningen Hantering omfattar många olika delar kring hur man hanterar kött på rätt sätt.

Läs mer

Laga kött

Att laga kött är inte svårt - men du behöver ha med dig några bra knep för att lyckas riktigt bra. Utbildningen Laga kött ger dig dem.

Läs mer

Temperaturer

Temperaturer är viktigt i all matlagning och särskilt när man lagar kött. Här lär du dig mer om att använda termometer och om ugnstemperaturer. Och hur "lågtempar" man egentligen?

Läs mer

För dig som jobbar i butik

Det här är en utbildning som riktar sig till dig som jobbar i livsmedelsbutik. Gå den om du vill kunna svara på dina kunders frågor om kött!

Läs mer

Kött och hälsa

I utbildningen Kött och hälsa finns grundkursen Näring. 

Läs mer

Varför svenskt kött?

Vill du veta mer om fördelarna med att välja svenskt kött? Då är detta utbildningen för dig.

Läs mer

Aktuellt