Om kött

Hemligheten bakom svenskt kött är enkel. Den svenska grundidén är att djuren ska få leva så naturligt som möjligt. Den enkla idén och böndernas noggranna arbete skapar tillsammans en unik produkt.

Gris

Nöt

Lamm

Kalv

Mer om kött

Frågor och svar

Vill du ha svar på en fråga rörande kött?

Ställ din fråga här

Därför svenskt kött - 10 goda skäl

Här har vi samlat 10 goda skäl att äta svenskt kött. Titta efter märket svenskt kött nästa gång du köper kött. Det betyder att all köttråvara i produkten är från gris, nöt, får eller lamm som är fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige. Produkten är också tillverkad och förpackad i Sverige.

Läs mer

Charkuterier

Vad finns det egentligen att säga om svenska charkuterier som falukorv, leverpastej och rökt skinka? Hur mycket som helst om du frågar oss!

Läs mer

Köttkvalitet

Hemligheten bakom svenskt kött är enkel. Den svenska grundidén är att djuren ska få leva så naturligt som möjligt. Den enkla idén och böndernas noggranna arbete skapar tillsammans en unik produkt.

Läs mer

Köpa, förvara, laga

Innan du kommit så långt att din köttbit blir till en läcker rätt är det en del du behöver tänka på.

Läs mer

Näring

Kött är ett hälsosamt livsmedel och innehåller gott om näringsämnen. För att du ska må så bra som möjligt och ha en god hälsa är det smart att välja livsmedel som innehåller mycket näring.

Läs mer

Uppfödning

Uppfödningen av svenska grisar, nötkreatur och lamm är liten om man jämför med många andra länder i Europa. En stark drivkraft inom djuruppfödning och avel i Sverige är fokus på friska djur.

Läs mer

Kött, miljö och klimat

Den svenska produktionen av kött och andra livsmedel ger en lägre miljöpåverkan än de flesta importprodukter.

Läs mer