Om kött

Hemligheten bakom svenskt kött är enkel. Den svenska grundidén är att djuren ska få leva så naturligt som möjligt. Den enkla idén och böndernas noggranna arbete skapar tillsammans en unik produkt.

Varför svenskt kött

Här fördjupar vi oss i 10 goda skäl att välja svenskt kött och charkuterier. Att kunna välja kött med omsorg och ha kunskap om såväl uppfödning som tillagning är viktigt. Till exempel är ursprung ett viktigt kvalitetsvärde för de flesta av oss.

Läs mer

Därför väljer vi svenskt kött

Det finns många goda skäl att välja svenskt kött och svenska charkuterier. Här svarar några personer som är väl insatta i branschen på varför det är viktigt för dem att välja svenskt kött.

Läs mer

Kött från Sverige

Märket Kött från Sverige är en frivillig ursprungsmärkning av kött och charkuterier. Märket betyder att djuret är fött, uppfött och slaktat i Sverige och att varan är både förädlad och förpackad i Sverige.

Läs mer

Styckdetaljer

Här finns fakta om alla styckningsdetaljer av gris, nöt, lamm och kalv. Var de sitter på djuret, hur man tillagar dem på bästa sätt och så förstås tillhörande recept.

Läs mer

Charkuterier

Vad finns det egentligen att säga om svenska charkuterier som falukorv, leverpastej och rökt skinka? Hur mycket som helst om du frågar oss!

Läs mer

Köttkvalitet

Hemligheten bakom svenskt kött är enkel. Den svenska grundidén är att djuren ska få leva så naturligt som möjligt. Den enkla idén och böndernas noggranna arbete skapar tillsammans en unik produkt.

Läs mer
Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!