Kött från Sverige

Märket Kött från Sverige är en frivillig ursprungsmärkning av kött och charkuterier. Märket betyder att djuret är fött, uppfött och slaktat i Sverige och att varan är både förädlad och förpackad i Sverige.

Märket Svenskt kött ersätts från och med 2017 av Kött från Sverige

Den frivilliga ursprungsmärkningen Kött från Sverige hanteras från och med 2017 av Svenskmärkning AB, som administrerar allt som har med märkningen att göra. Besök deras webbplats frånsverige.se!

Märket Kött från Sverige kompletteras med märkningen Från Sverige som gäller för alla andra livsmedel, råvaror och växter med svenskt ursprung. Nu blir det ännu enklare för konsumenter att välja svenska varor i butiken.

Den fristående organisationen Svenskt kött kommer fortsätta arbeta med att ge kunskap och inspiration kring allt som har med svenskt kött, charkuterier med svensk köttråvara och nyttan av svensk djuruppfödning att göra.

Vad betyder märket Kött från Sverige?

Märket Kött från Sverige är en frivillig ursprungsmärkning av kött och charkuterier som produceras i Sverige. Märket betyder att djuret är fött, uppfött och slaktat i Sverige och att varan är både förädlad och förpackad här. I korv, leverpastej och andra så kallade sammansatta produkter, är köttet 100% svenskt och den totala andelen svenska råvaror ska vara 75% eller mer. All kött-, ägg-, fisk-, skaldjurs-, fågel- och mjölkråvara ska vara 100% svensk för att få använda märket.

Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt kött Kött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!