Grisfötter

Grisfötter är något för de som gillar kraftig smak av svin. En tuff råvara för gourmeter och gourmander.

Tillagning

En gång i tiden åts grisfötter mycket i Sverige, inte minst på smörgåsbordet. Och de var mer eller mindre ett måste på julborden. Numera är de sällsynta som maträtt i Sverige, utom på jultaffeln och även där har de minskat i betydelse.

De kan rimmas, kokas, steks eller griljeras. Aladåb på grisfötter, alltså inlagda grisfötter i egen gelé, är en riktig delikatess. Panerade och stekta eller senapsgriljerade grisfötter är äldre rätter värda att prova.

I butiken

Grisfötter säljs i specialbutiker och är ofta beställningsvara.

Relaterade artiklar om gris

Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött