Pluma

Pluman är en saftig och mör fjäderformad detalj från grisens framdel. Den är sedan länge en uppskattad delikatess i det spanska köket.

Tillagning

Pluman är utmärkt att grilla eller steka hel, den platta köttbiten krymper ihop till en kompakt filé vid tillagningen och resultatet blir saftigt och mört. I det spanska köket är pluma en uppskattad delikatess.

Pluman kan även brässeras, det vill säga, att man först bryner den i en stekpanna och sedan låter den sjuda under lock i lite vätska, till exempel rött vin och buljong.

I butiken

Pluma kan beställas i butiker med manuell köttdisk. Beräkna 150-175 g per portion.

Relaterade artiklar om gris

Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött