Pluma

Pluman är en saftig och mör fjäderformad detalj från grisens framdel. Den är sedan länge en uppskattad delikatess i det spanska köket.

Tillagning

Pluman är utmärkt att grilla eller steka hel, den platta köttbiten krymper ihop till en kompakt filé vid tillagningen och resultatet blir saftigt och mört. I det spanska köket är pluma en uppskattad delikatess.

Pluman kan även brässeras, det vill säga, att man först bryner den i en stekpanna och sedan låter den sjuda under lock i lite vätska, till exempel rött vin och buljong.

I butiken

Pluma kan beställas i butiker med manuell köttdisk. Beräkna 150-175 g per portion.

Relaterade artiklar om gris

Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt kött Kött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött