Lever

Lever från unga lamm är en delikatess och kan skäras i skivor och stekas och serveras med kapris och bacon.

Tillagning

Lammlever kan till exempel skäras i skivor och stekas och serveras med kapris och bacon. Lammlever är även utmärkt att steka hel i ugn eller på grillen och därefter skäras i tunna skivor. Den kan också användas i leverpastej. Lammlever har samma egenskaper som den finaste kalvlever. 

Av tärnad lammlever kan man laga en mustig gryta med lök, svamp och buljong eller grädde. Det går lättare att skära jämntjocka, fina skivor av lever som varit fryst om man inte tinar den helt utan skivar den när den är halvtinad. Stek skivorna några minuter på varje sida, levern blir torr och hård om man steker för länge.

Relaterade artiklar om lamm

Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött