Trippelstek

Den benfria trippelstek är en smart, lite ny lammdetalj som består av delar av ytterlåret, fransyskan och rullen. Det är ett mört och smakrikt kött.

Tillagning

Den möra och smakrika trippelsteken tillagas som en liten stek i ugn eller i gryta. Steken är ungefär hälften så stor som den traditionellan lammsteken och väger cirka 700 gram, den är benfri och man kan binda upp den med steksnöre innan den tillagas i ugn eller gryta. Tillaga gärna det möra köttet tills det är rosa, innertemperatur: 58-60˚.

Trippelstek kallas den eftersom den innehåller delar av tre detaljer: ytterlår, fransyska och rulle. På grund av sin mindre storlek kallas den även för lunchstek.

I butiken

Trippelstek kallas ibland för lunchstek. Beräkna cirka 125-150 g per portion.

Relaterade artiklar om lamm

Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött