Bogbladsplatta

Bogbladsplattan är ett framdelskött som är mört och smakrikt.

Tillagning

Bogbladsplattan kan skäras i bitar och användas i grytor och soppor. Den kan även stekas som den är, men inte överstekas för då blir den seg.

Skuren i bitar i en gryta eller som grytstek behöver bogbladsplattan längre tid. Den är utmärkt till klassiska husmanskosträtter som köttsoppa och kalops. Den är ett magrare alternativ till högrev och blir lite hårdare i konsistensen efter tillagningen. Små bitar av bogbladsplattan håller ihop bättre än högreven och det är extra bra i exempelvis en köttsoppa.

I butiken

Bogbladsplatta kan beställas i butiker med manuell köttdisk.

Portionsvikt/inköpsmängd: 100-125 g i en köttgryta, 50 g i en soppa

Relaterade artiklar om nöt

Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött