Bringa med ben

Ett långkok med benet kvar på köttet gör maträtten extra mustig och smakrik. Bringa med ben är ett utmärkt exempel.

Tillagning

Bringa  med ben är ett smakrikt kött som är utmärkt i grytor och andra långkok. Låt bindväv och fett sitta kvar eftersom det bidrar med smak och gör att köttet blir mört. Köttet ska tillagas så länge att det i princip faller isär. Bringa med ben är utmärkt att sjuda i gryta (grytsteka) på spisen eller i ugnen tills köttet lossar från benet. Bringa kan även grillas, det är en utmaning eftersom det kräver lång tid över låg värme. Bringa med ben kan även rimmas och serveras kokt med klassiska tillbehör som potatis och pepparrotssås eller rotmos.

Bringa kokt med ben ger en mustig buljong som kan användas som stomme i grytor och soppor, till den svenska klassikern pepparrotskött eller fransk pot-au-feu. Koktid för bringa med ben är närmare tre timmar.

I butiken

Bringa med ben kan specialbeställas i butiker med manuell köttdisk. Portionsvikt/inköpsmängd: Beräkna 200 g kött med ben per person.

Relaterade artiklar om nöt

Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött