Bringspets

Längst fram på bringan sitter bringspetsen, en mörk smakrik framdelsbit av nöt.

Tillagning

Bringspetsen lämpar sig utmärkt för långkok, köttet blir så mjukt att det går att dela med sked och kvar i grytan får man en mustig buljong. Köttet kan även marineras före tillagningen.

En populär metod i USA är att tillaga bringspetsen under lång tid över indirekt värme på grillen. Först marinerar man köttet eller gnuggar in en torr kryddblandning på ytan. Grillkolen kan blandas med träspån för att köttet ska få en rökig smak.

Bringspetsen är även populär i det asiatiska köket, långkokt i soppor och grytor. 

Brisket används även för tillverkning av corned beef och pastrami. 

I butiken

Bringspets ingår ofta i förpackningar med färdigskurna grytbitar men kan även specialbeställas i butiker med manuell köttdisk.

Portionsvikt/inköpsmängd: Beräkna ca 100-125 g kött per person för en köttgryta

Relaterade artiklar om nöt

Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött