Hjärta

Hjärtat från nöt har en djup smak av nötkött och kan tillagas på många sätt.

Tillagning

Hjärtat kan skäras i små kuber eller strimlor till en gryta eller soppa. Man kan även dela det i två delar, bryna delarna och låta dem småputtra tillsammans med lök, krossade tomater och örtkryddor under lock i cirka 45 minuter. Hjärtat kan även varmrökas och serveras i tunna skivor på en buffé eller som smörgåspålägg.

Förbered hjärtat före tillagningen genom att skära bort fett och bindväv. Finstrimlat hjärta kan varvas med grönsaker på spett och grillas. Marinera det gärna först i en marinad med rött vin, salt och örtkryddor.

I butiken

Hjärta kan beställas i butiker med manuell köttdisk.

Portionsvikt/inköpsmängd: Ett nöthjärta räcker till en köttgryta till 4-6 personer

Relaterade artiklar om nöt

Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött