Revbensstek

Revbensstek eller short ribs på engelska är en smakrik och spännande detalj som passar utmärkt att grilla.

Tillagning

Revbensstek är utmärkt att grilla, köttet är marmorerat och mycket smakrikt. Det kan också brässeras, långkokas och ingå i en klassisk fransk pot-au-feu. Benen ska vara kvar under tillagningen, det ger mustigare smak. Skär inte bort bindväven, den omvandlas till gelatin under längre tids tillagning och gör att köttet blir mjukt och mört.

Revbensstek kan med fördel marineras i en rödvinsmarinad i upp till ett dygn. Förbered inför grillningen genom att låta revbenssteken puttra i buljong på låg värme tills köttet släpper från benen, låt det svalna och lägg det sedan på grillen så att det blir genomvarmt och får en läcker yta.

I butiken

Revbensstek kan specialbeställas i butiker med manuell köttdisk. 

Portionsvikt/inköpsmängd: Beräkna 250 g kött med ben per person

Relaterade artiklar om nöt

Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött