Fött, uppfött, slaktat, förädlat och förpackat i Sverige.
Titta efter märket när du väljer kött och charkuterier!

Receptförslag

Foto: Arne Adler

Grillspett

Blanda samman ingredienserna till grillsåsen och ställ svalt till servering. Trä upp köttet på spett och krydda. Grilla spetten ca 7 minuter ...

Läs mer
Foto: Arne Adler

Chilibiffsallad med melonmix och lantbröd

Fräs köttet i matfett och krydda. Låt melontärningarna dra tillsammans med chili. Dela sallaten i mindre bitar. Skär brödet ...

Läs mer
Foto: Arne Adler

Exotisk gryta på bog, bacon och äpple

Krydda köttet med salt och peppar och bryn i smör. Fräs bacon och låt rinna av på hushållspapper. Lägg ...

Läs mer
Foto: Kent Jardhammar

Blomkål och parmesansoppa med chorizospett

Koka blomkålen i hälften av buljongen. Mixa i matberedare och tillsätt resterande buljong. Krydda. Blanda mjöl och grädde och red ...

Läs mer
Foto: Lena Koller/Skarp Agent

Italiensk sub

Bre smör på baguetteskivorna. Lägg på mortadella, skinka, ost, vitlök och tomater på en skiva. Strö över peppar. Lägg på den ...

Läs mer
Foto: Mikael Strinnhed

Ljummen lammytterfilé med rädisor och matvetesallad

Blanda alla ingredienser till dressingen. Koka matvetet i buljong 15 minuter. Låt svalna något. Stek köttet i smör. Låt vila ...

Läs mer
Foto: Arne Adler

Fläsklägg med sefardiska smaker

Skär noga bort all svål från fläskläggen. Hetta upp olja i en stor tjockbottnad kastrull. Bryn löken på l ...

Läs mer

Lammlever i gräddig sås

Fräs lök och vitlök på medelvärme i smör i en stekpanna med högre kanter tills löken är mjuk och genomskinlig, tillsätt mejram och 1 dl ...

Läs mer
Foto: Leif Törnblom

Skivor av lammstek med tomat- och lökkompott

Lägg köttet i dubbla plastpåsar. Blanda samman marinaden och häll den över köttet. Se till att det blandas ordentligt. L ...

Läs mer

Köttfärssås, spetsad med korv och skinka

Stek färsen i olja och lägg över den på en tallrik. Skala och finhacka lök och rotselleri, fräs dem i olja i stekpannan. Strimla skinka ...

Läs mer
Foto: Rickard Forsberg

Lammbräss med äggröra ”royal” och späd sparris

Skär försiktigt av toppen på äggen och separera gulor från vitor. Spara skalen. Sterilisera skalen genom att doppa dem i kokande vatten ...

Läs mer
Foto: Rickard Forsberg

Varm pizzamacka med bacon

Värm ugnen till 225º. Bred tomatpuré på brödet och strö över basilika. Lägg på tomat. Lägg på baconskivan och strö över ...

Läs mer