Fött, uppfött, slaktat, förädlat och förpackat i Sverige.
Titta efter märket när du väljer kött och charkuterier!

Receptförslag

Foto: Arne Adler

Falsk pekinganka

Värm ugnen till 125°. Klappa in köttet med salt och lägg i kastrull. Blanda kryddorna och bre ut över köttet. Sl ...

Läs mer
Foto: Kent Jardhammar

Äppelfylld lammstek med rosmarin

Värm ugnen till 175°. Blanda äpplen och rosmarin. Skär några hål i köttet och fördela fyllningen i. Bind ihop ...

Läs mer
Foto: Kent Jardhammar

Gratinerad kotlett med provençalska örter

Värm ugnen till 175°. Lägg kotlettraden i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar och sätt i en köttermometer ...

Läs mer
Foto: Stefan Edetoft

Köttfondue

Värm oljan till 180°. Häll över i fonduegryta. Ställ på bordet på ställning med värme under. Var och en doppar ...

Läs mer
Foto: Bengtowe Angare

Chorizo med brödpinnar och potatissoppa

Potatissoppa: Fräs potatis och purjo i smör i en kastrull. Späd med vatten och tillsätt buljongtärningar. Koka tills potatisen är ...

Läs mer
Foto: Arne Adler

Chilikryddad rostbiff med varm teriyakisås, exotiska fruktspett och ugnsbakad cashewpotatis

Värm ugnen till 125º. Salta och pensla köttet med chipotle. Lägg i ugnssäker form och stek till innertemperatur 60-65º. Låt ...

Läs mer
Foto: Arne Adler

Chipotlestekt lamm med rödbetor och timjansky

Värm ugnen till 125º. Dela och kärna ur chipotlen och stöt till små flingor i mortel. Klappa köttet med salt, peppar ...

Läs mer

Ugnsstekt bogrulle med rotfrukter

Ta fram köttet så att det är rumsvarmt när det ska tillagas. Bryn det i smör i stekpanna, salta och peppra runt om och placera ...

Läs mer
Foto: Arne Adler

Carpaccio på oxfilé

Ta fram köttet och skiva i lövtunna skivor när det fortfarande är halvfryst. Majonnäs: Vispa ihop ägg, senap och citron. Tills ...

Läs mer
Foto: Arne Adler

Skinkmousse

Värm ugnen till 125º. Lägg den lufttorkade skinkan på galler. Låt torka ca 1 timme i ugn. Öppna ugnsluckan med jämna ...

Läs mer
Foto: Arne Adler

Kryddiga lammfärsbiffar med bulgursallad i yoghurtdressing och fikontoast

Stek lök och vitlök i hälften av smöret utan att den tar färg. Blötlägg ströbröd i ...

Läs mer
Foto: Pelle Berglund/Znapshot

Indiska lammfärsburgare med gurkraita och senapspotatis

Blanda ingredienserna till gurkraitan och ställ kallt ca 1 timme. Värm ugnen till 200°. Lägg potatisen i en ugnssäker form, h ...

Läs mer