Fött, uppfött, slaktat, förädlat och förpackat i Sverige.
Titta efter märket när du väljer kött och charkuterier!

Receptförslag

Foto: Kent Jardhammar

Wokad färsk skinka med rostade nudlar

Värm ugnen till 250° och sätt på "grill". Blanda köttet med soja, olja och vitlök. Koka nudlarna. Lägg avrunna nudlar ...

Läs mer

Grillspett från Kina

Blanda samman ingredienserna till marianden i en plastpåse. Lägg i köttet. Marinera i kyl 2 timmar. Trä bitarna på blötlagda tr ...

Läs mer
Foto: Kent Jardhammar

Karibisk karré

Fräs bacon i en gryta. Lägg i ananas, paprika och vitlök. Häll i ananasjuice, honung och soja. Sjud på svag v ...

Läs mer
Foto: Mikael Strinnhed

Het sesambiff med stekt äggris

Äggris: Koka riset och stek det i smör. Vispa ihop äggen och häll över riset under omrörning tills de stelnat. Bryn k ...

Läs mer
Foto: Kent Jardhammar

Provençalska lammfärsspett med bön- och couscoussallad

Värm ugnen till 225º. Blanda samman färs, lök, örtktyddor, salt och peppar. Forma till järpar och trä på spett. Stek 10 ...

Läs mer
Foto: Arne Adler

Mingeltallrik med chilikotlett och skinkpaj

Kotlett: Värm ugnen till 175º. Klappa in köttet med kryddorna. Stek med digitaltermometer till innertemperatur 65º. Låt svalna i folie. Skär ...

Läs mer
Foto: Mikael Strinnhed

Skinkrullar med avokado och sparris

Lägg sparrisen i kokande vatten och koka ca 3 minuter. Kyl i iskallt vatten, så färgen behålls. Mosa avokado och blanda med ...

Läs mer
Foto: Pelle Berglund/Znapshot

Indiska lammfärsburgare med gurkraita och senapspotatis

Blanda ingredienserna till gurkraitan och ställ kallt ca 1 timme. Värm ugnen till 200°. Lägg potatisen i en ugnssäker form, h ...

Läs mer
Foto: Arne Adler

Chilibiffsallad med melonmix och lantbröd

Fräs köttet i matfett och krydda. Låt melontärningarna dra tillsammans med chili. Dela sallaten i mindre bitar. Skär brödet ...

Läs mer
Foto: Arne Adler

Rostbiffsrulad med solrosfyllning

Blanda lök, kesella, senap, gräslök och solroskärnor. Lägg en klick fyllning på varje köttskiva och rulla ihop.

Läs mer
Foto: Daniel Hertzell

Köttfondue thai-style med jordnötssoja och sweet chili sås

Koka upp buljong, ingefära, limegräs och oystersås. Sjud 10 min. Gör portionsbuntar av morot, paprika och ärtskott, bind ihop dem med ...

Läs mer
Foto: Rickard Forsberg

Köttbullemacka

Blanda olja, vinäger, spiskummin och salt. Blanda morot med marinad. Täck brödet med gurkskivor. Lägg morot och en tuss groddar ovanp ...

Läs mer