Anticuchos de corazon (grillspett med nöthjärta)

I Anderna serveras de här grillspetten som gatumat i nästan varje gathörn, ungefär som vi äter korv med bröd. Ett bra sätt att ta tillvara en ovanlig styckningsdel som nöthjärta. Om du inte vågar dig på hjärta blir receptet gott även med tärningar av biff.

Ingredienser

4 portioner

600 g nöthjärta, tärnat

Marinad:
4 vitlöksklyftor, pressade
1 msk röd spansk peppar, finhackad
1 tsk malen spiskummin
¾ dl rödvinsvinäger
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar

Du behöver också:
grillspett av trä

Till servering:
friterad potatis
grillad majskolv
kokta rotfrukter
kokta bönor 

Gör så här

Blanda samman vitlök, spansk peppar, spiskummin, vinäger, olja, salt och peppar till marinaden. Lägg köttet i marinaden ca 1 dygn.

Förbered de tillbehör du tänkt servera till spetten. 

Trä köttet på grillspett och grilla (i grillpannan eller på utomhusgrill) eller stek 3−5 minuter per sida.

Servera spetten genast med friterad potatis, kokta rotfrukter, grillad majs och bönor.