I Anderna serveras anticuchos de corazon, grillspett med nöthjärta, som gatumat i nästan varje gathörn, ungefär som vi äter korv med bröd. Det här är ett bra sätt att ta vara på en ovanlig styckningsdel som nöthjärta. Om du inte vågar dig på hjärta blir receptet gott även med tärningar av biff.
Anticuchos de corazon – grillspett med nöthjärta
Ingredienser
4 portioner
Marinad:
4 vitlöksklyftor, pressade
1 msk röd spansk peppar, finhackad
1 tsk malen spiskummin
¾ dl rödvinsvinäger
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
600 g nöthjärta, tärnat
Du behöver också:
grillspett av trä
Till servering:
friterad potatis
grillad majskolv
kokta rotfrukter
kokta bönor
Gör så här
Blanda samman vitlök, spansk peppar, spiskummin, vinäger, olja, salt och peppar till marinaden. Lägg köttet i marinaden ca 1 dygn.
Förbered de tillbehör du tänkt servera till spetten.
Trä köttet på grillspett och grilla, i grillpannan eller på utomhusgrill, eller stek 3−5 minuter per sida.
Servera spetten genast med friterad potatis, kokta rotfrukter, grillad majs och bönor.