Anticuchos de corazon – grillspett med nöthjärta

I Anderna serveras anticuchos de corazon, grillspett med nöthjärta, som gatumat i nästan varje gathörn, ungefär som vi äter korv med bröd. Det här är ett bra sätt att ta vara på en ovanlig styckningsdel som nöthjärta. Om du inte vågar dig på hjärta blir receptet gott även med tärningar av biff.

Ingredienser

4 portioner

Marinad:
4 vitlöksklyftor, pressade
1 msk röd spansk peppar, finhackad
1 tsk malen spiskummin
¾ dl rödvinsvinäger
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
600 g nöthjärta, tärnat

Du behöver också:
grillspett av trä

Till servering:
friterad potatis
grillad majskolv
kokta rotfrukter
kokta bönor

Gör så här

Blanda samman vitlök, spansk peppar, spiskummin, vinäger, olja, salt och peppar till marinaden. Lägg köttet i marinaden ca 1 dygn.

Förbered de tillbehör du tänkt servera till spetten.

Trä köttet på grillspett och grilla, i grillpannan eller på utomhusgrill, eller stek 3−5 minuter per sida.

Servera spetten genast med friterad potatis, kokta rotfrukter, grillad majs och bönor.

FLER RECEPT

Rulla till toppen