Kalvfilé Cordon Bleu

Ingredienser

4 portioner

4 skivor kavlfilé à 100 g
salt och malen vitpeppar
4 skivor rökt skinka
4 skivor emmentaler

Du behöver också:
tandpetare

Panering:
3 msk vetemjöl
1 ägg, uppvispat
½ dl ströbröd
smör

Till servering:
rösti
grönsallad
grillad citron

Gör så här

Bulta ut skivorna så att de blir riktigt tunna. Krydda med salt och peppar. Lägg skinka och ost på en halvan av varje schnitzel och vik den andra halvan över. Fäst med tandpetare.

Dubbelpanera genom att doppa schnitzlarna i mjöl, ägg och ströbröd. Lägg dem på en skärbräda och låt paneringen stelna.

Hetta upp smör i en panna och stek schnitzlarna på medel- till svag värme. De ska få vackert gyllene färg osh osten ska smälta inuti.

Skär upp i 2-3 cm breda skivor före servering.