Kardemummakryddad färsgryta med couscous

Du behöver ett paket nötfärs, några kryddor, färdiga wokgrönsaker och yoghurt, och vips har du en härlig färsgryta med orientalisk smak. Perfekt vardagsmat när middagen ska fram snabbt. 

Ingredienser

4 portioner

500 g nötfärs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk flytande matfett
500 g tomater, passerade
½ citron, rivet skal och saft
1 tsk spiskummin
1 tsk oregano
1 kanelstång
1 krm kardemummakärnor, stötta i mortel
salt

400 g wokgrönsaker

Cous cous:
3 dl cous cous
3 dl vatten
1 tsk gurkmeja

Till servering:
1 dl tjock yoghurt

Gör så här

Fräs färs, lök och vitlök i matfett. Tillsätt tomat. Blanda i alla kryddor, smaksätt med salt och sjud ca 10 minuter.

Fräs wok grönsakerna.

Koka upp vatten med gurkmeja och häll över couscousen. Låt dra 3 minuter.

Servera med yoghurt.