Köttfärssås, spetsad med korv och skinka

Ingredienser

200 g nötfärs eller blandfärs
2 gula lökar
1 bit rotselleri (ca 100 g)
ca 100 g julskinka
ca 100 g rökt korv eller julkorv
2 msk rapsolja
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 msk koncentrerad fond
1 dl rött vin eller vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk torkad timjan
2 tsk torkad oregano

Till servering:
hyvlad parmesan
rivna morötter

Gör så här

Stek färsen i olja och lägg över den på en tallrik. Skala och finhacka lök och rotselleri, fräs dem i olja i stekpannan.

Strimla skinka och korv på den grova sidan av ett rivjärn eller hacka dem fint och rör ned dem i pannan. Tillsätt köttfärsen och de övriga ingredienserna.

Låt småputtra under lock i 20-30 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.