Skinkmacka med coleslaw på grönkål

När det är säsong för grönkål kan du göra den här goda salladen. Den passar extra bra ihop med julskinka. Servera den här goda mackan till lunch eller kväll. 

Ingredienser

4 portioner

4 skivor julskinka
4 skivor surdegsbröd

Coleslaw:
200 g färsk grönkål
1 gul lök
1 äpple
1 dl valnötter
1 ¼ dl majonnäs
2 msk dijonsenap
2 msk äppelcidervinäger
2 tsk flytande honung
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

Börja med att göra coleslaw:
Skär bort den tjocka nerven i mitten av grönkålsbladen och strimla bladen fint. Skala, halvera och skär löken i tunna strimlor.

Lägg kål och lök i rikligt med kokande, saltat vatten och låt koka under lock i 5 minuter. Låt rinna av i ett durkslag och doppa ner det i en skål med iskallt vatten. Genom att kålen kyls ned snabbt bevaras den gröna färgen. Låt kålen rinna av och pressa ut allt vatten.

Kärna ur och skär äpplet i strimlor och blanda det med kål och lök, hacka valnötterna och tillsätt dem. Blanda majonnäs, senap, vinäger, honung, salt och peppar i en skål och rör ner det i blandningen.

Servering:
Servera blandningen på en skiva julskinka på surdegsbröd.

Fler recept