Tryckkokt oxkind med potatispuré och rårörda lingon

När du kokar i tryckkokare förkortas tillagningstiden avsevärt. Kött som oxkind, som innehåller lite fett och mycket bindväv, kokar på mindre än halva tiden. Här serverar vi oxkinden med potatispuré och rårörda lingon. 

Ingredienser

4 portioner

2 oxkinder
1 flaska rött vin
1 morot, skuren i 2 cm bitar
1 gul lök, skuren i 2 cm bitar
3 vitlöksklyftor, delade
1 lagerblad
1 kvist färsk timjan

Potatiscrème:
200 g mandelpotatis, skalad
1 dl grädde
2 tsk smör
riven muskotnöt
1 dl rårörda lingon

Du behöver också:
en tryckkokare

Gör så här

Krydda oxkinderna med salt och peppar och lägg dem i tryckkockaren. Tillsätt vin, morot, lök, vitlök, lagerblad och timjan. Koka under tryck 1 ̶ 1 ½ timme, beroende på typ av tryckkokare.

Potatispuré:
Koka potatisen mjuk. Koka upp grädde, smör och riven muskotnöt. Vispa med potatisen till en slät puré. Krydda med salt och peppar.

Ta upp köttet och plocka ner det i mindre bitar. Sila buljongen och koka ner till ⅓. Buljongen ska få en simmig konsistens. Vänd ner köttet i buljongen och krydda med salt och peppar.

Servering:
Lägg potatispurén i 4 djupa tallrikar. Fördela köttet på toppen och avsluta med en klick syrliga rårörda lingon.