Urban taco på skav av fransyska

Det är lättare att skära köttet till skav när det är tinat till hälften, så frys in det dagen innan det ska serveras, och låt det tina till hälften i kylskåp. Green taco serveras i salladsblad istället för i tacoskal, och var och en fyller med det man gillar bäst. Ett fint alternativ till vanliga tacos på köttfärs. 

Ingredienser

4 portioner

600 g av stora fransyskan
1–2 msk rapsolja
1 röd chilifrukt, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 gul lök, finhackad
1 msk tomatpuré
salt
svartpeppar, malen
1 tsk spiskummin
½ dl vatten

Guacamole:
2 avokador
½ tsk sambal oelek
1 tomat, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk pressad lime
½ tsk salt
1 krm svartpeppar, malen

Till servering:
blad av hjärtbladssallad eller grönsallad
tomater
rödlök, tunt skivad
färsk koriander
jalapeño, skivad
gräddfil

Gör så här

Frys in köttet, ta det ur frysen och låt det tina ett par timmar tills det är halvtinat. Skär det till skav i millimetertunna skivor med hjälp av en vass kniv. 

Guacamole: 

Mosa fruktköttet från avokadorna med en gaffel, tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät blandning, använd stavmixer. 

Hetta upp en stekpanna med olja och stek köttet tillsammans med chili, vitlök, lök, tomatpuré och kryddor i två omgångar. Stek i några minuter, tillsätt vatten och fortsätt att steka tills vattnet har kokat bort.

Servering:
Servera köttet som green taco i salladsblad och låt gästerna själva fylla med sina favorittillbehör, guacamole, tomat, rödlök, jalapeño eller gräddfil. Strö över koriander.