Lammlägg är lammets framben eller bakben. Styckdetaljen har egenskaper liknande bogens och bör tillagas länge på låg temperatur för att bli riktigt mört. Sous vide är alltså en perfekt tillagningsmetod för läggen, fast det går såklart lika bra att bräsera köttet eller använda till en gryta.
Matgeeks tips
- Planera i förväg. Köttet tillagas under 24 timmar.
- Lägg ner ett lammlägg i en vakuumpåse tillsammans med timjan, rosmarin, en vitlöksklyfta, smör och salt.
- Tänk på att samla ingredienserna utan onödiga luftfickor längst ner i påsen.
- Kör påsen i en vakuumpackare.
- Stoppa ner påsen i ett vattenbad med en sous vide-cirkulator och låt ligga i 24 timmar.
- Ta bort hinnan som sitter runt läggen.
- Sätt in i ugnen på 250 grader för att få yta.
- Plocka ut när läggen har fått färg.
- Servera med rosmarinpotatis och skyn som blev kvar i vakuumpåsen.
Lycka till!