Nya detaljer på styckningsscheman – här är listan!

Intresset för nya styckningsdetaljer är starkt och nya influenser och trender kommer hela tiden. Därför lanseras nu nya detaljer på våra styckningsscheman.

Svenskt kötts styckningsscheman utgår på klassiskt vis från djurkroppens anatomi och adderar sedan styckningsdetaljerna. Kunskapen om var detaljerna sitter gör det lättare att förstå deras egenskaper för tillagning.

På de nya styckningsschemana finns detaljer inspirerade av hur andra länder styckar. En nyhet är att inälvor, fett och ben har lagts till, vilket är ovanligt för svenska styckningsscheman.

Här är listan på alla nya styckningsdetaljer

Klicka dig vidare för att läsa mer och se bilder på varje detalj.

Ben, märg och fett bland nya nötdetaljer

Lammbräss och trippelstek två smarta detaljer av lamm

Styckarnas hemligheter avslöjade bland nya grisdetaljer

Beställ och läs mer

Styckningsscheman för nöt, gris och lamm i storlek 70×100 cm finns att beställa i vår shop.

Aktuellt

Hur mycket kött äter vi? Förhållanden mellan konsumtion och kostråd 2023

Hur mycket kött äter vi?

Jordbruksverkets statistik visar hur mycket kött vi äter i Sverige och hur nära vi ligger kostråden för vår konsumtion 2023.

Svenskt Kött på TikTok

Svenskt Kött på TikTok

Nyligen la vi till en kanal bland våra sociala medier och numera finns Svenskt Kött på TikTok.

Rulla till toppen