Svenskt kötts styckningsscheman utgår på klassiskt vis från djurkroppens anatomi och adderar sedan styckningsdetaljerna. Kunskapen om var detaljerna sitter gör det lättare att förstå deras egenskaper för tillagning.
På de nya styckningsschemana finns detaljer inspirerade av hur andra länder styckar. En nyhet är att inälvor, fett och ben har lagts till, vilket är ovanligt för svenska styckningsscheman.
Här är listan på alla nya styckningsdetaljer
Klicka dig vidare för att läsa mer och se bilder på varje detalj.
Ben, märg och fett bland nya nötdetaljer
- Bringa med ben
- Revbensstek
- Bringspets
- Mellangärde
- Yttre bringfäste
- Enkelbiff med ben
- Entrecote med ben
- Bogbladsplatta
- Liten bogstek
- Skomakarbit
- Märgben
- Talg och njurfett
- Tunga
- Lever
- Hjärta
Lammbräss och trippelstek två smarta detaljer av lamm
Styckarnas hemligheter avslöjade bland nya grisdetaljer
Beställ och läs mer
Styckningsscheman för nöt, gris och lamm i storlek 70×100 cm finns att beställa i vår shop.